Direktlänk till inlägg 23 juli 2012
Gjorde de här supergoda marrängerna på min namnsdag, 19 juli. Dom är supergoda och det är enkelt att göra! Här kommer receptet.
Ingredienser till 12 marränger:
2 ägg
2,1 dl florsocker
1 nypa salt
Gör såhär:
Förvärm ugnen till 110 grader och täck en bakplåt med smörpapper. Knäck och separera äggvitan från gulan.
Vispa äggvitorna tillsammans med saltet i en stor skål tills det blir ett fast, toppigt skum. Vispa in 5 msk socker i skummet, en matsked i taget.
Kontrollera att äggskummet är fast innan du tillsätter varje matsked med socker. Blanda i resterande socker i marängsmeten med en serveringssked.
Använd 2 dessertskedar för at skeda upp 12 fulla skedar marrängsmed på bakplåten med smörpappret. Grädda nederst i ugnen i 2 timmar.
Färdigt!!! Superenkelt och galet gott :D Man kan servera marängerna lite som man vill.....här ovan gjorde jag en marängbakelse, men annars brukar jag äta fruktsallad till. Mums!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 |
26 |
27 | 28 |
29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|