sarasvensson

Alla inlägg den 13 maj 2011

Av Sara - 13 maj 2011 19:41

Ikväll har jag och min syster lagat en 3 rätters middag till familjen. Både mamma, pappa och bror, lät sig väl smaka av middagen :) Trevligt! Vi fick börja ganska tidigt, redan vid kl. 17, för att vi säkert skulle hinna med att laga alla tre rätterna. Och oj, så kul det var...!! Det var riktigt roligt att först tänka till, på vilka rätter som skulle serveras, sedan att laga rätterna och därefter lägga upp fint på tallrikarna. SÅ roligt!! Detta ska sannerligen göras :)....flera gånger!!


Dukade med dubbla bestick, eftersom det både serverades en förrätt och varmrätt, gröna servetter och en fin bordsdekoration, som är gjord av genomskilnig tråd, pärlor och snäckor.

 

 

 

Såhär såg kvällens meny ut.


Förrätt: Baugette och parmarulle på en bädd av sallad och granatäpple.


Varmrätt: Kyckling enchiladas med spår av soya, serveras med en lyxsallad.


Dessert: Kladdkaka muffins med fluffig grädde, somriga bär och en chokladkyss.


Det var riktigt gott och så himla roligt att tillaga en sån här meny till familjen...!! Nu måste jag rusa ner till tvn!! Ha en fin kväll, så hörs vi imorgon! ♥ Puss!

Av Sara - 13 maj 2011 16:18

 



   

 

 

 

                                      Bilder på ett nystädat rum!


Glad fredag på er! Tänk att redan en hel vecka har gått, underbart! Jag tycker att veckorna flyger förbi, det går så fort! Och idag är det redan den 13 maj! Idag har jag haft en mycket bra dag! Jag har haft min andra dag på elevens val-vecka, då jag har valt att arbeta med engelska hela veckan. Idag hade vi kort-dag, vilket resulterade i att man tog till vara på tiden lite extra, så även idag fick jag mycket gjort. Det är så trevligt nu när det är elevens val, tycker jag. Det är en mycket härlig stämning i skolan, vilket är till glädje för alla :) Nu kör vi måndag, tisdag, onsdag igen...!! Idag har jag främst jobbat med läs och hörförståelse, men jag har också hunnit med att bättra på min berättelse, som jag skrev igår, översatt en engelsk text till svenska, och så har jag gjort pratövningar med resten av gruppen.


I eftermiddags blev det en god mellis, innan det var dags att bege sig ut till Embla och Troja och ta ut dem i hagen. Mina fina tjejer! Jag hann tyvärr inte ta någora bilder på dem idag, eftersom samtidigt som dem var ute i hagen, så passade jag på att storstäda buren och göra den riktigt ren och fin inför helgen. Skönt! Medans tjejerna sedan fick fortsätta vara ute, så storstädade jag rummet (se bilder ovan), som nu när riktigt rent och fint :) Jag har dessutom bytt lakan och gjort rent allting lite extra, skulle man kunna säga :) Det låter bra, va!? När jag nästan hade städat klart, så började regnet vräka ner, så syster fick spinga ut och ta in E och T i buren igen, eftersom jag hade fullt upp med städningen. Tur att man är två ibland :) Ikväll ska jag laga en tre rätters middag, tillsammans med syster, till mamma och pappa! Ni kommer givetvis att få ta del utav denna middag här på bloggen, så jag ska fota så mycket det bara går! :)


Hoppas att ni hra en fin fredag, allihopa och att ni mår jätte bra! ♥ Vi hörs lite senare! Puss!

Presentation


Namn: Sara Christina Svensson

Ålder: 15, fyller 16 i augusti

Född: Jönköping

Bor: Gudhem

Familj: Mamma, pappa, storebror och tvillingsyster, två kaniner

Gör: Börjar på floristprogrammet till hösten, JB Jönköping

Fråga mig

48 besvarade frågor

Omröstning

Vem är din favorit i One Direction?
 Louis
 Liam
 Harry
 Niall
 Zayn

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

RSS

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards