sarasvensson

Alla inlägg under oktober 2011

Av Sara - 19 oktober 2011 17:35

 

                                      Jag och bästaste systeryster!!


Idag har det varit en lång dag i skolan, dock med väldigt många viktiga och nyttiga lektioner, så då känns det ändå bra :) Man lär sig så himla mycket, och då känns det verkligen värt det!! Början av denhär veckan har ju gått hur fort som helst, och imorgon är det ju redan torsdag, och en dag närmare helg:) Har ni några fina planer på helgen?? För mig blir det hemmadag på lördag, då det bland annat ska pluggas en hel del! Och på söndag så får jag besök utav farmor, farfar och mormor, så då ska vi åka och äta söndagsbrunsch:) Mysigt! Sen ska det ju fixas en del inför Julkalaset också, och lite annat smått och gott, så det får jag också ta tag i. I måndags hade jag utvecklingssamtal, vilket gick finfint! Och imorgon så har jag möte med SYV-en för att prata gymnasieval:) Det känns bra att kunna få svar på sina frågor, så jag ser det bara positivt. Dock så har jag ju egentligen redan bestämt mig för vad jag vill gå, för jag vet ju bäst själv vad jag vill och vill syssla med i livet, men det kan ändå vara bra att få ännu mer information.


Mycket läxor är det denhär veckan, och det är anledningen till dålig uppdatering!! Men nästa vecka så har jag någonting som heter "elevens val" och som jag kommer att ha tisdag, onsdag och torsdag. Jag jobbar jag med det som jag vill, och jag har valt att arbeta med svenska och engelska. Kommer nog bli jättebra! Sen är det ju höstlov veckan efter....och här hemma planeras det för fullt för en mycket härlig resa!!:) Nu ska jag följa med finaste syster på promenad! Har inte hunnit med en ordentlig långpromenad varken måndag eller tisdag, så nu känner jag att det är dags! Jag som annars brukar vara så noggrann med detdär...haha!! Hoppas att allt är bra med er, och att ni har en underbar onsdag! Vi hörs imorgon! Stor kram ♥

Av Sara - 19 oktober 2011 17:25

Idag fikade jag och syster med världens godaste paj!! En blåbärspaj från Frödinge, med supermycket blåbärs inuti!! Hur gott som helst! Denhär var från andra sorteringen, men jag kan inte riktigt förstå mig på det, för det var ju liksom inget fel på den... :) haha! Jaja, supergod var den iallafall! Mamma köpte den på ICA för någon dag sedan, bara för att hon vet att jag älskar blåbärspaj ♥ Hoppas att ni har en fin dag!! Puss ♥ Hörs sen!

Av Sara - 18 oktober 2011 19:14

Hej! Hoppas att ni har en fin tisdag. Hur har ni det?? Jag har det jättebra! Förutom att vädret är så himla trist...kallt, blåsigt och regnigt!! Men annars är det bara bra:) Idag har jag haft en lång dag i skolan, med en massa lektioner! Och när jag kom hem idag, så blev det mysig fika tillsammans med mamma och syster! Mamma hade köpt med sig lite gott hem, från när hon var i stan tidigare idag. Ibland måste man unna sig!! Sen har det kommit hem en MASSA kataloger om gymnasieskolor, gymnasieval mm. Det känns som att man verkligen blir bombaderad med sånt just nu!! Det är så himla mycket, och idag kom det dessutom två olika gymnasieskolor till skolan som informerade om sina skolor.


 

Har jag förresten berättat för er att jag beställt ett halsband?? Ett superfint från en tjej som heter Ida, och som gör egna smycken. Hon är bara 18 år, och verkligen superduktig!! Gå gärna in och kika på hennes smyckessida, zweets.se. Kommer absolut att visa halsbandet sen när det kommer :) Hoppas att allt är bra med er, finaste!! Ha en underbar kväll!! KRAMAR ♥


Av Sara - 16 oktober 2011 12:19

Hej på er!! Hoppas att ni har en fin söndag. Hela morgonen har jag spenderat inne i stan, där jag hjälpt till med att samla in pengar till klassen, och till den avslutningsutflykt som vi ska göra nu i vår. Känns kul att ha någonting roligt att se fram emot! Nu är jag hemma igen, och ska vila upp mig redan av dagen. Jag pluggade ju järnet igår, så idag blir det inte mycket läxor! Man måste ju få lite ledighet :) Det är superfint väder idag, verkligen höstväder! Underbart!!!!


Igår gjorde jag en lila bukett med sommarblommor. Nu när det är höst, och vintern strax är påväg, så tycker jag att man ska ta tillvara på de sista sommarblommorna, och göra någonting fint med dem:) Som tillexempelvis en bukett! Oftast är ju blommorna från sommaren vid dethär laget ganska vissna, men jag hittade faktiskt ett par riktigt fina i trädgården, som var lika fina som de är på sommaren:)


Vackra sommarblommor!! Älskar den ljusa, lila färger.


Precis som florist-Malin på Interflora lärt mig, så gjorde jag buketten rund, extra fint!!


 

 

 

Nu ska vi äta middag här hemma!! Och sen ska finaste små prinsessorna få komma ut i hagen!! Ha en fortsatt härlig dag!! ♥ STOR kram!!


Av Sara - 15 oktober 2011 16:25

Igår fick jag hem ett paket, med lite kläder från H&M som jag beställt:) Egentligen är jag mest för att gå runt och shoppa i butiker, så att man kan prova ordentligt innan man köper något, men vissa dagar är det betydligt roligare att beställa från katalog!


T-shirt i gammelrosa, med snygga detaljer!!


Svarta idrottstights med lila detaljer, som jag tänkt att jag ska ha på idrotten i skolan:)


Hoppas att ni har en fin lördag!! Kramar!! ♥

Av Sara - 14 oktober 2011 17:45

Hej, finisar!! Hur har ni det?? Jag har det jättebra!! Det känns så himla härligt att det äntligen är fredag och helg! Jag tycker ändå att den här veckan har gått otroligt fort, och det har verkligen varit mycket att göra, och det har ju tyvärr resulterat i kass uppdatering här på bloggen.... :( Det känns så himla tråkigt, för bloggen är verkligen en stor del av livet, och jag tycker att det är så himla kul!!! Jag önskar jag hade mer tid än vad jag har... Men nu när det är sista året och allt på grundskolan, så vill jag samtidigt satsa allt på skolan just nu, och göra mitt allra bästa!! Och det tror jag också att ni förstår :) Så när jag har tid över, så slänger jag in ett inlägg här till er!! Som sagt, äntligen fredag!! Känns skönt, för fredag innebär inte en enda läxa för min del, vilket är riktigt härligt :) Det känns som att jag pluggar alldeles för mycket just nu, men såklart vill jag göra så bra ifrån mig som möjligt!! Efter skolan idag, så blev det mysig fika med finaste syster!! Vi bakade en riktigt smarrig kladdkaka :) Mums! Embla och Troja har fått vara ute en låååång stund i hagen, och är faktiskt ute fortfarande :) Ska ta in de om en stund, tänkte jag. Det är så skönt att vara ute i den friska, härliga luften!! Deras bur blev också ren och fin nu inför helgen!! Sen har jag storstädat mitt lilla rum också, som jag passar på att göra varje fredag efter skolan, eftersom jag inte gör några läxor då :) Ni skulle bara se hur fint och rent det är, och vilken ordning och reda jag har!!!:D


Tänk att det faktiskt inte är långt kvar till jul nu!! Haha, det känns konstigt att säga det, men det är ju faktiskt sant :) Och det gör mig jätteglad!! Jag älskar vintern, och jag älskar allt som har med julen att göra, för jag tycker att det är så himla mysigt, alltihop. Sen får jag ju träffa favoriterna också, på Julkalaset :) Som i år är 15 dec!! GISSA om jag längtar?! :D På tal om Julkalaset... här hemma planeras julklappar till finaste tjejerna, och mycket är redan klart :) Har lite kvar att göra, och jag är ju ute i god tid också, för jag hatar verkligen att ha vara ute i sista stund!! Jamen, det skulle ju bara inte gå, att ha allt fix kvar när det är en vecka kvar till kalaset!!! Det finns liksom inte i min värld :) Jag skulle så gärna dela med mig utav allt till er, men jag vet ju inte riktigt vilka som läser här på bloggen :) Men efter kalaset ska ni få ta del utav ALLT, det lovar jag!! :) Har massa roligt på gång också, som har med Timoteij att göra :) Ska visa och berätta här på bloggen!! Nu ska jag ta in E och T i buren igen, och ta in mattan plus alla mina kuddar, som vädrats medans jag städade :)


Ha en underbar kväll, fina ni!! Här hemma blir det strax middag med familjen, och sen myyyyys!! Det är ju fredag :) Kramar!!


                                      Saknar mina favoriter!! ♥♥♥♥

Av Sara - 7 oktober 2011 22:14

Godkväll, kära ni!!:) Hoppas att ni har en fin fredag! Idag har jag verkligen haft supermycket att göra, och eftersom att jag jobbade till 17, och sen var bussen hemma vid 18, så har jag inte hunnit med att blogga tidigare idag! Dagen på Interflora har varit helt underbar! Vid 10-tiden när jag kom, så bar jag och Malin ut alla höstnyheter, och gjorde iordning utomhus. Det är SÅÅ himla fint!! På förmiddagen blev det massa fix i butiken. Jag gjorde iordning massor, så att det skulle se fint och fräscht ut! Jag gjorde även en enkel orkidéplantering! Vi har ju ett binderi/planterings-rum och ett dekorationsrum på Interflora:)


VACKRA orkidér som vi fått in!!


Till planteringarna så använde jag orkidéjord, dvs. vanlig jord blandat med bark. Till det, genomskilniga krukor och lila dekorartionspinnar! Strödde över lite vit glassten också:)


Jag fick också vara med och se hur det går till, när Interflora köper in blommor och växter till butiken. Spännande och riktigt roligt att få vara med och se!! Det kommer en stor lastbil med en massa växter och blommor, och sen är det fritt för Interflora-personalen att välja ut vad de vill köpa.


Idag gjorde jag även små söta mosshjärtan! En storlek större än den som jag gjorde igår:) Jag håller dock för mig själv hur de ser ut:) Hemlisar!! Idag vattnade jag också igenom butikens alla blommor och krukväxter, vilket verkligen behövs, och väldigt ofta också!! Jag gjorde ju det i måndags, men idag, fredag, var det alltså dags igen!!! Jag har också fått hjälpa till och ta kunder i te & kaffe-butiken, vilket är superroligt!! Innan lunch fick jag också välja ut "höstiga" blommor från snittskåpet, och band sedan en höstig bukett som var en beställning! KUL!


Dessa blommor valde jag till den lilla höstiga buketten!! Körde på rött och orange:)


Färdigt! 


På eftermiddagen, ungefär en halvtimme innan jag skulle gå till bussen, så säjer Malin helt plötsligt till mig att jag själv ska välja ut valfria snittblommor i vilka färger jag vill, för ungefär 180 kr! Jag trodde ju såklart att det var en beställning, som jag själv fick vara med och beställa hur den skulle se ut. Jag fick sedan binda buketten och fixa iordning den, och sen visar Malin mig dessutom ett litet kuvert som som ligga i buketten. Jag får slå in och greja! Superroligt!!


Och vet ni vad?? Buketten var till mig!! Jag fick den, innan jag skulle gå till bussen vid 17-tiden, av Malin! Jag fick alltså göra en alldeles egen bukett, som sedan blev min!! TACK!! ♥


 

 

 

Jag gjorde en runt bukett i lila, rosa och vitt. Och sen satte jag ormbunkar runt om:) Är supernöjd, tycker den blev jättefin!! Och TÄNK att jag faktiskt fick den, en bukett som jag själv gjort!!!:)


 

Supergulligt kort från Interflora-personalen!!!


TUSEN TACK till Malin och Jannice på Interflora, för en underbar praktikvecka!! Jag har lärt mig massor, och är så GLAD över att jag fått göra praktik hos er!! Jag har fått en massa nya kunskaper inom floristyrket, som känns fint att ta med sig till floristlinjen på gymnasiet. TACK!!!!


Jag köpte lite ärenden också, från Interflora butiken, men vet ni vad?? Det är också hemligt!!!:) Nu ska jag se den spännande utröstningen av idol!! Har redan missat några minuter....Ha det gott, så hörs vi imorgon!! Ska till Skara med syrran, fika och kika i butiker, så jag hinner nog inte blogga så mycket, men minst ett inlägg ska ni iallafall få!! :)


Sen var jag med om någonting alldeles UNDERBART idag också, som jag lovar att berätta mer om!! ♥


KRAMAR!!

Av Sara - 6 oktober 2011 18:23

Hej på er! Hoppas att allt är bra ♥ Jag har det hur bra som helst! Jag är bara så himla glad och lycklig! Att vakna på morgonen, och veta att man ska tillbringa hela dagen med något som man tycker är kul är en underbar tanke! Och den känslan har jag haft nu hela veckan:) Så himla härligt! Som sagt, idag var det en ny och härlig dag på Interflora i Skara! Och många härliga kunder:) Lika kul varje gång! Jag måste bara först berätta om morgonen. Ojojoj! Regnet bara vräkte ner, och det var både blåsigt och kallt. Syster och jag skulle ju gå upp till busstationen, eftersom vi åker buss från Gudhem till Skara varje morgon och eftermiddag. Herregud, vad det regnade! Såklart både jag och syster helt genomblöta, men som tur är så torkade det ganska snabbt!! Skönt, för det är sannerligen inte speciellt roligt att gå runt i våta kläder en hel dag.


Jaja, nog om morgonen:) Jag började ju, precis som de andra dagarna, klockan tio idag. Att kliva in i butiken på morgonen gör mig så himla glad! Jag började med att ställa ut alla höstnyheter tillsammans med Malin, och efter det så var det dags att få uppgifter! Bland höstnyheterna så har vi planteringar med ljung, jätte FINA! Men ljungen har en tendens att torka kanske så snabbt, så idag planterade jag om och byttre ut ljungen till en ny! Det blev kanonbra:)


 

 

De här fina hjärtplanteringarna gjorde jag också! Hur fina som helst!!


På förmiddagen gjorde jag även iordning en beställning! Ett blomsterbud, som sedan skulle leveraras senare under dagen. Det är så himla roligt att göra beställningar!



Titta så fint! En vit orkidé, tillsammans med en grön växt och två små rosa blommor. Sen la jag över natursten, och strödde sedan över vit sten!


Jag måste bara visa er en UNDERBAR sorgbinderi som duktiga Malin gjorde idag!! Hon är såå duktig!!



 

VACKERT!! Och underbara, höstiga färger!!


På eftermiddagen var det dags att åka ut med lite bud! Jag går ju och levererar när det är nära, men när man måste ta sig med bil, så åkte idag jag och Jannice ut och levererade! Det är alltid lika kul att överaska folk med blommor och se hur otroligt glada dem blir:)


När vi var hemma från det, så passade jag på att ställa lite frågor till Jannice, som är butikschef och känner till det mesta. Innan VISA-praktiken så fick vi en SO-uppgift, som har med ekonomi att göra. Att ställa frågor och sen skriva rent! På eftermiddagen så hjälpte jag även till i te & kaffe-boden! Jag tror inte att jag har berättat det, men precis bredvid Interflora så har Jannice en egen te & kaffe-butik, där det säljs te, kaffe, choklad, marmelad mm. Jätte MYSIG butik!! Och hur fint som helst! Jannice jobbar inte så ofta praktiskt, då hon tills mesta del sitter och gör pappersarbete och även jobbar i sina andra butiker och företag, som hon äger, så det är mest jag och Malin! Så idag har jag alltså hjälpt till i kaffe & te-boden!! Verkligen jätteroligt!!



   

 

 


Jätte MYSIG och FIN butik!!!


Jag började med att göra fyra små paket med choklad! Jag gick själv välja ut vilka chokladbitar/praliner/kakor som jag skulle ha med, och sen använde jag kaffemaskinen (det röda på bilden ovan) och valde ut en kaffesort i 2,5 hg!


Två större paket med blandade produkter! Kaffe, marmelad, chokladklubba och chokladbitar.


Ett stort kaffepaket!! Med mugg, chokladbitar, ett svart och ett rött te, kaffe och skorpor.


På eftermiddagen så vattnade jag även igenom alla snittbloms-vaser i snittskåpet! Jag fyllde på ordentligt med vatten, så att det håller sig nu fredag plus helgen. Och som jag skrivit tidigare, så gäller det att sköta om materialet, dvs. blommorna, eftersom man som florist jobbar med levande material som måste skötas. Sen gjorde jag fyra planteringar lite snabbt på 20 minuter, ungefär, innan det var dags att gå till bussen!!


Höstplanteringar!!!



Mysiga Interflora-butiken!!


Det var min dag! Vad har ni haft för er idag?? :) Har ni gjort något roligt? Hoppas iallafall att ni mår bra, och att ni har haft en riktigt fin dag! För det är ni alla värda!! Imorgon är det sista praktikdagen på Interflora, och det känns så himla ledsamt!! Jag har verkligen fått en bra relation till underbara, härliga, duktiga Malin, som är hur BRA som helst! Hon har visat mig och gett mig en massa uppgifter, och lärt mig MASSOR, som känns bra att ta med sig till floristlinjen på gymnasiet. Men som sagt, en dag kvar!!!!:D Och det känns härligt!! Om det har kommit in mosshjärtan imorgon, så ska jag dekorera och göra dem fina!! :) KUL! Ha det fint, så hörs vi imorgon! ♥ KRAMAR!


Presentation


Namn: Sara Christina Svensson

Ålder: 15, fyller 16 i augusti

Född: Jönköping

Bor: Gudhem

Familj: Mamma, pappa, storebror och tvillingsyster, två kaniner

Gör: Börjar på floristprogrammet till hösten, JB Jönköping

Fråga mig

48 besvarade frågor

Omröstning

Vem är din favorit i One Direction?
 Louis
 Liam
 Harry
 Niall
 Zayn

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

RSS

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards