sarasvensson

Alla inlägg under oktober 2011

Av Sara - 5 oktober 2011 18:25


Hej, finisar!! :) Hoppas att allt är väl med er! Vad har ni för er?? Min praktik på Interflora är i full gång, och idag var det tredje gången jag jobbade det! Jag bara älskar det! Det är bara SÅÅ himla roligt! Jag kan inte riktigt sätta ord på VAD det är som är så himla bra, men det är så mysigt och roligt på samma gång:) Och precis som jag skrev igår, så är det verkligen detta jag vill arbeta med och hålla med när jag blir vuxen! Det känns som det är "min" grej på allra högsta grad, och det känns fint att veta det:) När jag kom vid tio idag, så började jag med att sätta ut alla Interflora-flaggor längst husväggen, och sen när Malin kom, så ställde vi även ut alla höstnyheter (som står inomhus på natten).


Såhär ser det ut precis utanför butiken. Allt detta får vi alltså börja med att ta ut varje morgon! Det är ett jobb med det, såklart, men det är så himla fint när allt står på sin plats sen!


Dirket på förmiddagen, efter att alla Interflora-flaggor sätts upp och efter att alla höstnyheter ställts ut, så fick jag min första, nya uppgift för dagen! Bland höstnyheterna så fanns det bland annat två stycken mosshjärtan, fint dekorerade. Dem hade varsin röd blomma, och idag skulle blommorna bytas ut till rosa rosor! Så det var min uppgift att snitta till det:) Superkul!


 

Vackra rosor hämtade från snittskåpet!


Här har jag precis snittat på rosorna på hjärtanen tillsammans med några blad, och sen lagt ut bland höstnyheterna! Fint va?! :)


Sedan var det dags att sköta om alla krukväxter i butiken! Jag toppade alla i kallt vatten och skakade och grejade, så att dem blev fina!! När man jobbar med levande material, som blommor, så måste man ju hela tiden sköta om dem och se till så att dem håller sig fina.


 

 

Bilder på blommor som jag fixade iordning!!


På förmiddagen blev det också en hel del plantering! Jag har planterat och gjorde planteringsbeställningar nu lite varje dag, men idag blev det betydligt mer!! Jag tycker det är superkul, så jag klagar inte att stå och göra fina planterinar hela förmiddagen:) Tiden gick fort, men jag hann med väldigt mycket! Och allt blev så himla fint! Om jag ska vara helt ärlig, så stod jag också och planterade lite på eftermiddagen:)


Här kommer massa bilder från planeringen idag...


 

Blommor som ska planteras!!


Av dem vita blommorna här ovan, så gjorde jag en enkel plantering i en skalskål/genomskilnig kruka. Jag använde mig utav vitt "trassel" (vet inte vad det heter, så jag kallar det så;)), och sen satte jag ner växten i "trasslet". Enkelt och fint!


9 stycken blev det!! Sen tog jag även och strödde över lite vit sten.


Sen gjorde jag orange planteringar också!



2 gula, höstiga planteringar. (mindre storlek)


Och två stycken större!


Orange planteringar!


Här har jag precis ställt ut dem i butiken!


Jag gjorde ett enkelt mosshjärta på eftermiddagen, och dekorerade det med två röda hjärtan, som jag satte fast med silverfärgad ståltråd. Sen fick jag ta med mig det hem:) Visst blev det sött?


På eftermiddagen var det dags att binda buketter!! Det var allra första gången för mig idag, att binda buketter med snittblommor. Det var SÅÅ mycket lättare, än vad det är att binda med "vanliga" blommor från blomsterlandet. Snittblommorna är mycket kraftigare, vilket underlättar väldigt mycket.


Här kommer ett gäng bilder från när jag band buketter...


Våra rabattarade buketter, som vi har denna veckan! Vi hade redan i vitt, rosa och lime, så idag gjorde jag två gula:) Supersöta! Och dem kostar faktiskt inte mer än 85 kr (t.o.m 8 okt), sen kostar dem 125 kr. Min första bukett såldes faktiskt idag!!:) KUL!


Sen gjorde jag två buketter i liknande modell, i grönt och vitt.


Sen fick jag i uppgift att göra en stor, höstig bukett i orange, rött och lite grönt. FINT att köpa nu till hösten!! I bakgrunden ser ni florist-Malins bukett, som jag då fick i uppgift att göra så likt som möjligt...


UNDERBARA färger!!


Titta så bra det blev!! För att vara min första bukett, så måste jag säga att jag är väldigt nöjd:) Och Malin tyckte också att den blev superbra!!


På plats i snittskåpet!!


Min till vänster och florist-Malins till höger:) Fina va?! :)


Det var superroligt att både plantera och binda buketter idag!! Och det känns som att jag har lärt mig jättemycket!! Så himla roligt:) Jag är glad och tacksam över att jag får vara med och göra så himla mycket. Det känns fint! Jag passade på att ta lite mer bilder på butiken idag också, så här kommer ett gäng bilder!!!


Vårat underbara snittbloms-skåp med buketter och snittblommor!! Vi har SÅÅ mycket blommor, i fantastiska färger!!


 

Vi på Interflora har alldeles egna nallar!! Söta va?? :)


 



     

 

 

 

 

 

 

 

Tiden går fort när man har roligt...så är det ju!! Och imorgon är det faktiskt redan min fjärde och näst sista dag på Interflora! Det känns verkligen ledsamt, för jag har verkligen fått en bra relation till personalen, framförallt till underbara Malin, som är med mig hela den här veckan, och ger mig en massa roliga uppgifter! Jag hoppas absolut att jag får komma tillbaka till Interflora i Skara sen när jag går floristlinjen på gymnasiet:) Men...


....nu ska jag koncentrera mig på två fantastiska dagar på Interflora!! Det ska bli så KUL!! Hoppas att allt är bra med er ♥ Jag är så supertrött nu, så jag ska duscha och göra iordning mig, och sen slappa framför tvn! Vi hörs imorgon, fina ni! Stora kramar ♥

Av Sara - 4 oktober 2011 18:24

Hej, finaste ni! Hur har ni det? ♥ Jag har det jättebra!! Livet är så underbart just nu, och jag njuter verkligen av att jobba på Interflora. Det är så himla roligt, och jag känner verkligen att det är just DET jag vill göra i framtiden. Att arbeta som florist! Det är ju liksom stora drömmen, och jag har bestämt mig för, sedan länge, att följa den ♥ Känns fint att kunna göra det! Idag har jag haft en mycket bra dag i butiken! Kunde åka sena bussen idag, vilket är skönt då jag fick sova lite längre imorses. Jag var framme i Skara kvart i tio, och har ju inte alls långt att gå från busstationen till Interflora, så jag var där lite innan tio. När jag kom så blev det mysig fika med duktiga Malin! Sprang över till Pressbyrån och köpte två stora kanelbullar, eftersom det är kanelbullens dag idag:) Mums! På förmiddagen satte jag upp alla Interflora-flaggor längs husväggen, precis utanför, och så ställde jag ut alla höstnyheter, som varit inne under natten.


Vackra rosor i vårt snittbloms-skåp!


Idag blev det lite av en "snitt-dag". Igår kom alla nya snittblommor in till butiken, så idag var det dags att göra iordning dom! Dom står ju i ett kylrum under natten då leveransen kommit in, så sen på förmiddagen är det dags att börja snitta! Malin lärde mig hur man gjorde igår, och jag har redan lärt mig jättebra! Jag har snittat alla snittblommor, förutom rosorna, som Malin tog. De är väldigt svåra att snitta, eftersom stjälkarna är såpass hårda.


Här kommer massa bilder från när jag snittade...



 


 

        


   

 

Här står jag och jobbar!!! :)


   

 


   

 

 

 

 

 

Oj, vad mycket bilder det blev!!:) Som ni ser på bilderna, så gjorde jag snittbuketterna runda, eftersom det då blir mycket lättare att ta en blomma från snittskåpet, när man ska binda en bukett. Ställer man blommorna helt upp och ner, så kommer de att trassla sig, så det bästa är att binda buketten rund! Samtidigt som jag snittade, så passade jag också på att byta vatten i vaserna och sen ställa in i skåpet.


På eftermiddagen fick jag göra ännu fler planteringar! Små, söta planteringar:) Jag använde mig utav krukor i butiken plus lite annat smått och gott. Jag tycker det är så kul att göra små planteringar! Och efter att dem var klara, så var det dags att ställa ut dem i butiken!


6 st planteringar i medelstor kruka.


Och 2 större!


Höstig plantering! Kostar 159 kr.


Har också fått en skylt! Storms Interflora praktikant :) Så nu vet kunderna vem jag är! Förklädet som det står Interflora på + skylten har jag på mig varje arbetsdag!


Imorgon, ännu en dag på Interflora! Känns kul med arbetslivet, och det är så spännande att testa på det! Och dessutom så har jag hur KUL som helst i butiken!! Imorgon ska syster, bror och jag gå ut och luncha i Skara :) Det blir mysigt!! STOR kram ♥ Hörs imorgon!

Av Sara - 3 oktober 2011 19:10

Hej på er! Hoppas att ni har en bra måndag, och att eran vecka börjat på bästa sätt! Vad har ni för er? Själv praktisera för fullt på Interflora, och gjorde min första dag idag! Jag kom till butiken vid 10, och det klickade verkligen direkt med personalen! Det är två tjejer som jobbar där, Jannice och Malin, och de är verkligen supertrevliga och härliga! Så snälla!! Jag fick ett eget skåp, där jag kan hänga mina grejer nu under veckan, och jag fick även ett svart, kort förkläde som det står "Interflora" med rött i bak, som jag använder när jag jobbar. Jag har fått vara med Malin mest idag, och fått en massa roliga arbetsuppgifter! Direkt när jag kom på morgonen, så satte jag upp små Interflora-flaggor vid ingången, och ställde ut alla höstnyheter och vattnade dom. På förmiddagen gick jag iväg med två stycken blomsterbud. Det är tur att jag kan Skara, för jag hittrade till båda:) Och oj, vad roligt det är att gå med blomsterbud!! Jannice, som är butikschef, åker ut med de leveranser som måste köras med bil, medans jag leverar de leveranserna som man gå och leverera. Första leveransen var en liten, höstbukett som jag leverarade till en restaurang, och sen en större blomsterdekoration, som jag gick med till en tandläkare. Så kul var det!!


En del av butiken! Interflora ligger på Järnvägsgatam 14 i centrala Skara, så är ni i närheten, så kom gärna förbi!! :)


Idag har jag också snittat för första gången! Jag har ju aldrig gjort det förut, så jag visste inte alls hur man skulle göra. Malin var snäll och visade mig, och förklarade hur bra som helst! Jag snittade alla blommor, förutom rosorna, som Malin snittade eftersom de är väldigt hårda och därför svårare att snitta. Samtidigt som jag snittade om alla snittblommor, för att blommorna ska få en ny, snygg snittyta, så passade jag också på att byta vatten i vaserna. På eftermiddagen putsade jag snittskåpets fönster, så nu är de riktig rena och fina!


Snittblommor att använda till buketter och andra arrangemang!


   

Malin berättade för mig att måndagar är lite av en städdag! Det är mycket som ska diskas och tvättas, och mycket som ska göras iordning i butiken. Jag passade på att diska hur mycket vaser och krukor som helst, medans Malin hade lunch, så att vi sedan kunde påbörja någonting annat! Att tömma källsorteringen har jag också fått testa på idag! Det känns som att jag kan hela butiken nu, och alla finesser som den har. Det är en väldigt stor butik, och många olika ställen att sätta fram blommor på, men redan nu första dagen så funkade det finfint! På förmiddagen så vattnade jag alla butikens krukväxter, och både före och efter lunch så hjälpte jag till att prismärka och ställa upp nya varor på alla hyllor. Idag var det mest krukor.


 

På eftermiddagen så fick jag också göra mina allra första beställningen! Hur kul som helst! Genom Interflora så kan man skicka såkallade blomsterbud och blommogram, där vi i butiken gör iordning din beställning, och sedan levererar ända hem till dörren (som bland annat jag gjorde idag). En beställning på en enkel, höstig plantering fick vi in idag, och det var min uppgift att fixa det!!:)



Färdig för leverans! Fint va?!:)


Jag har haft en helt underbar dag i butiken tillsammans med tjejerna på Interflora, och det ska verkligen bli hur kul som helst resten av dagarna! Jag kommer ju trots allt att jobba där i fyra dagar till, och det ska bli så himla kul! Åt förresten lunch med syster på Enyoj idag! Underbar, mysig restaurang med fantastisk mat som ligger i centrala Skara! Rekommenderas varmt!!:) Nu blir det snart mys framför tvn! Vi hörs imorgon! Varma kramar ♥


Av Sara - 3 oktober 2011 07:49

Godmorgon! Hoppas att ni sovit gott ♥ Känns fins att hinna med morgoninlägg! Har ägnad morgonen åt att mysa och äta frukost med syster, har varit i skolan och hämtat några viktiga papper och resten av tiden har jag gjort iordning mig! Vi har tidigare bussen idag, som går om ungefär en halvtimm. Allt är klart nu. Väskan är packad med allt jag behöver ha med, och busskortet som jag fick från skolan är laddad! :) Jag har längtat efter dethär i flera veckor nu, och nu är det äntligen dags! Det ska bli SÅÅ himla kul! Som jag skrev igår så kommer både digitalkameran plus mobilen hänga med, så jag ska försöka fota så att jag kan visa er sen:)


Nää, nu måste jag göra iordning mig det allra sista, och kolla så att allt är med! Önskar er en underbar dag ♥ Så hörs vi när jag kommer hem idag! Bussen är inne kvart i sex! Puss!


 

Av Sara - 2 oktober 2011 21:28

Hej! Hur har ni det? Hoppas bra ♥ Jaha, då var helgen redan över, och vi välkomnar en ny vecka om bara några timmar! Jag gillar måndagar. Det känns så himla härligt att vakna upp på morgonen, och veta att man har en ny, härlig vecka framför sig, med en massa nya möjligheter! Jag älskar den känslan! Visst, det är kanske inte alltid så jättekul att stiga upp på morgonen ur den varma, sköna sängen. Det är kallt utmohus, och man ska upp tidigt för att komma iväg till skolan, men oftast så tycker jag faktiskt att det är rätt gött ändå! Man har förhoppningsvis mycket härliga saker framför sig som man ser fram emot, och tänk vad mycket man kan ge på bara en vecka!


Nu tackar jag för denhär veckan, och hoppas att den varit lika bra för er som den varit för mig! ♥ Imorgon börjar min praktik på Interflora. Jobbar 10-17 med en timmes lunch, så imorgon ska jag och syster (som också praktiserar i Skara), gå ut och äta lunch på en mysig restaurang och sen strosa runt i Skara! Mysigt :) Ska ta med både mobilen och digitalkameran, och försöka fota så mycket jag bara hinner!! :) En hel vecka med floristjobb i en fantastisk butik ♥ Lovely!


  


Förresten, ni har väl inte missat att jag har uppdaterat både min presentationsruta + bild, och min presentation. Om ni klickar på mitt namn under bloggbrubrikerna, så kommer ni till min presentation som jag har skrivit:) Hoppas ni gillar den! Och en ny header har jag också kommit upp! Fixade med det igår, och blev SÅÅ nöjd! Tyckte den blev så bra:) Var ju ute efter en enda bild, som såg lite höstlig och fin ut:) Så det fick bli en från plåtningen!


Dags att sova! Vi hörs imorgon!! Kanske hinner jag slänga in ett inlägg innan jag går till bussen imorgon:)


Sov gott, och dröm om allt det vackra! ♥

Av Sara - 2 oktober 2011 13:20

Dags att visa resten av bilderna!! Här kommer ett gäng bilder från när vi fotade utomhus igår!! :) Puss ♥


 

 

 

 

 

Kängor från DinSko.


 

 

Jeans och stickad tröja från ginatricot.


 

 

 

 


 

 

 

                                                  Nya headern!!!


Hoppas att ni har en underbar lördag! Embla och Troja har varit ute en stund i hagen nu, och fortsätter att vara ute. Solen tittar fram, och det är så härligt väder! Snart blir det mysig söndagsmiddag tillsammans med familjen Älskar det! Sen efter middagen tänkte jag plugga lite grann! Jobba no, så att jag tar ikapp det jag missade, när jag var ledig och var i Skövde, och sen jobba matte och engelska! En långpromenad ska jag också hinna med idag, och sen fix och trix inför den kommande veckan med jobb! Vi hörs senare! Puss och Kram ♥

Av Sara - 2 oktober 2011 11:07

Hej! Hoppas att ni har en fin söndag, och att allt är bra med er!! Tänkte berätta lite om gårdagen, då jag var inbjuden till "Konstanatta", som varje år anordnas. Runt om på Falbygden ställs massor av konst ut, och man får åka runt och kolla. Kanske inte min grej riktigt, men det är alltid så roligt att träffa så mycket människor! Igår kväll var jag på Tomtens Kalkbrott, som ligger mellan Torbjörntorp och Broddetorp. I kalkbrottet hade det ställts ut massor av tavlor och annat konst. Det var hur mycket ljus tända som helst, och verkligen superfint!


 

Körde på samma outfit, som jag hade när vi fotade utomhus igår! Jeans ginatricot, stickad tröja ginatricot, jacka VILA, kängor DinSko.


 

                                  Vackert konst på Konstnatta!!



Söndag igen. Känns skönt med helg, men imorgon börjar jag jobba på Interflora!! Känns så himla kul!! :) Jag vet att det kommer bli hur bra som helst!! Är ju i Skara en hel vecka, 10-17, så blogginlägg får det bli efter det!! Jag ska passa på att fråga om jag får ta lite bilder på butiken, så kan jag ju visa er sen :) Skulle vara kul!! Idag har jag mycket att fixa med!! Har skrivit upp långa listor, och får sen bocka av, för att hinna med allt som ska göras. Nu: ta ut Embla och Troja i hagen!


Ha en bra dag, underbara ni!! ♥ Senare idag ska ni få bilder från utomhus-plåtningen!! TACK till söta Lina, som skrivit en sån gullig kommentar....!! :) KRAMAR ♥

Av Sara - 1 oktober 2011 17:09

Okej, hörrni, då kör vi bilderna från plåtningen idag!! Syster agerade fotograf, och gjorde ett superbra jobb! Tack söta du, för att du hjälpte till!! :) I det första inlägget nu, så bjuder jag på ett gäng bilder från när vi fotade inomhus!


 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

Hade på mig min nya, fina tröja från H&M, plus nya jeansen! Puss ♥

Presentation


Namn: Sara Christina Svensson

Ålder: 15, fyller 16 i augusti

Född: Jönköping

Bor: Gudhem

Familj: Mamma, pappa, storebror och tvillingsyster, två kaniner

Gör: Börjar på floristprogrammet till hösten, JB Jönköping

Fråga mig

48 besvarade frågor

Omröstning

Vem är din favorit i One Direction?
 Louis
 Liam
 Harry
 Niall
 Zayn

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

RSS

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards