sarasvensson

Alla inlägg under april 2011

Av Sara - 21 april 2011 17:09

                        

Av Sara - 21 april 2011 14:26

Nu ska jag äntligen berätta om min härliga London-resa! Jag hade gjort ett långt inlägg och var nästan helt klar, när allt bara försvan. Typsikt. Det har varit helt fantastiskt och så himla kul! Resan innebar ju bl.a flygning, vilket jag inte alls gjort tidigare, så det var första gången för min del. jag tyckte faktiskt inte alls att det var så fruktansvärt, som en del säger. Jag tyckte det gick jätte bra. Klockan 04.15 var det dags att gå upp. Slängde i mig en snabb frukost och gjorde snabbt i iordning mig, för att sedan, tillsammans med familjen, åka till Göteborg och Landvetter. Bilden rullade 05.00


Väl framme i Göteborg, var det dags att incheckning, väskkontroll och säkerhetskontroll, innan vi kunde ge oss ut till Gaten, där vi satt och väntade på vårat plan.


Vi flög med det svenska flygbolaget SAS. På bilden ser ni flyget vi åkte med, och även kaptenen och styrman.


På plats i planet. Vi lyfte 08.10 och landade vid 10-tiden.


 

 

Väl framme i Heathrow och London, begav vi oss till Paddington för att äta lunch.


 

Efter den mycket goda lunchen, gick vi till hotellet, som vi skulle bo på. Det låg inte alls långt ifrån resturangen vi åt på, så det var skönt att inte behöva gå så jätte långt med vårat bagage.


Vi checkade in på vårat hotell. Vi bodde alltså där tre nätter. Eftersom vi var fyra personer, jag, mamma, syster och pappa, så bodde vi i två stycken dubbelrum. Nummer 303 och 305. Jag bodde tillsammans med mamma.


 

 

 


"Hotel Royal Eagle", hette hotellet.


 

Jag och mamma hade vårat rum precis mitt emot ett annat hotell.


På eftermiddagen åkte till tunnelbana, promenderade och tittade på Londons alla sevärdheter. Eftersom vi bodde på Paddington, så var våran närmsta tunnelbane-station "Paddington". Därifrån åkte vi alla dagar.


 


 

Vi tittade på Big Ben, Houses of Parlament, Westminister Abbey, London Eye och Buckinghim Palace.


    

Big Ben.

 

Syster och jag framför Houses of Parlament.


 


 

 

London Eye.

 

Buckinghim Palace.

 

Westminister Abbey. Här ska William och Kate gifta sig om bara några dagar.

 

På söndagen ägde "London maraton" rum, vilket betydde att vissa delar av stan var avspärrade. Detta drabbade dock inte oss så vidare jätte mycket, utan vi kunde komma till sevärdheterna ändå :) Vi promenerde sedan till en jätte stor och fin park.


 

 

 

Söndagens outfit: Tights från H&M, kjol från H&M, tröja från Bik Bok, jacka från Axel & Ebba, skor Converse och väska Converse.


Nu till månadagen. Dagen började med en mycket god frukost på hotellet, innan vi tog tunnelbanan till Primark, som är ett stort och billigt varuhus, som ligger vid Oxford Street. Det är ruggigt stort därinne, så vi insåg direkt att vi inte skulle hinna med allt på en dag, så vi delade upp det. Klädavdelningen på måndagen och skor/väskor på tisdagen.


Primark var sannerligen ett måste;) Nu till mina fynd:


 

 

Linne, 50 kr


 

T-shirt, 30 kr


Armband, 20 kr


Pilotbrillor, 20 kr


Trosor, 13 kr


Armband (12-pack), 15 kr


 

Playsuit, 60 kr (Perfekt att slänga på sig över bikinin på sommaren.)


Kjol, 50 kr


Låga strumpor (3-pack), 25 kr


 

Gråa haremsbyxor, 70 kr


 

Vitt linne, 30 kr


 

Svart tights, 30 kr


Bikini bag, 15 kr


Efter våran första Primark-vistelse, begav vi oss till ett mysigt café, vid namn Costa. Där fikade vi, innan vi begav oss vidare.


Chokladmuffins med chokladbitar och chokladkräm. Mums...


Vi promenerade till Hamlys leksaker, som är en gammal leksaksaffär och där det finns allt! Affären har funnits jätte länge och har flera våningar. På en enda våning, finns det endast spel (!). Sedan promenerade vi till Picadilly Circus. Vi köpte även med oss jordgubbar, som vi satt och åt, samtidigt som vi njöt av solen och vårvädret.


 


 

 

 

Sedan begav vi oss till Traffalgar Seuare och därefter China Town (marknad) och Cavent Garden (park).


 


 

 

Måndagens outfit: Jeanstights från Cubus, blus från H&M, jeansjacka från H&M, pilotbrillor från Primark (se ovan), skor Converse och väska Converse.


 

China Town.


 

Sist på eftermiddagen begav vi oss till ett stort torg. Där hade dem gjort iordning ett nedräkningssystem, till OS börjar. Nästa år äger ju OS rum, här i London. Häftigt!


På kvällen gick vi ut och åt på en underbar resturang som hette "Angus Steakhouse". Dem serverade i princip endast grillad mat, vilket jag älskar!


 

Kvällens outfit: Kjol H&M, tröja Bik Bok, tights H&M, jacka Axel & Ebba, skor Converse, väska Converse och pilotbrillor Primark.


Den underbara maten vi åt.


Efter middagen, gick vi ut på stan igen. Vi promenderade längst bl.a Big Ben, London Eye och Westminister Abbey. På bron mellan London Eye och Big Ben, såldes det finfina saker. Jag fick en sån här av mamma:


Det här är alltså en fotohållare, där man kan sätta in egna foton. Den är dessutom handgjord. Och så fick man själv bestämma vad det skulle stå och vad man ville ha för något bredvid, då alla fick ett hjärta. Jag valde även till en blomma med en grön sten.


Tisdagen började med frukost på hotellet, innan vi gjorde iordning oss och tog tunnelbanan till våran andra vistelse på Primark. Här kommer mina fynd från tisdagen:


Väska, 40 kr


Ring och örhängen, 20 kr


Ballerina skor, 60 kr


Ballerinaskor, 40 kr


 

 

 


Efter Primark, begav vi oss till Madame Tussaud´s vaxkabinett. Det var grymt mycket folk!, men eftersom vi hade förköpt biljetter, så fick vi ställa oss i en annan kö, som gick mycket fortare.


 

Väl inne. Här står jag och syster på "Madame Tussaud´s-trappan".


 

 

 


 

 


 


 


 


 


 
  

 


 


 


Efter den häftiga vistelsen på Madame Tussaud´s, promenderade vi till Rigent park. Det var så fint där! Massvis med blommor! Solen sken och vädret var underbart!



 

 

 

 

 


 

 


 

Vi gick till en uteservering i parken, och köpte med oss lite take away, och så satte vi oss på gräset i parken och åt lunch.


Uteserveringen.


 


 

 

 

Tisdagens outfit: Tröja från H&M, kjol från H&M, tights från H&M, jacka från H&M, skor Converse, väska Converse och pilotbrillor Primark.


På kvällen gick vi ut och åt på en italiensk resturang.


 


Resturangen vi åt på hette "Bizarro".


Italiensk pizza är det bland det godaste som finns...


Vi satt på resturangens uteservering.


 


 

Kvällens outfit: Tröja från KappAhl, tights från H&M, kjol från H&M, jeansjacka från H&M, skor Converse, väska Converse och pilotbrillor Primark.


 

Jag och syster påväg upp till hotellrummen igen. Här har vi precis kommit hem, mätta och belåtna, från resturangen.


På kvällen köpte vi med oss lite gott hem till hotellet, så vi hade myskväll och tittade på tv. Härligt!


Igår, onsdag, var våran sista dag i London. Vi tog vara på dagen på bästa möjliga sätt, genom att gå upp tidigt och sedan åka iväg med tunnelbanan från Paddington. Vi åkte först till Harrods.


Här inne finns allt. Leksaker i Harrods-märken, väskor från Louis Viotton, Gucci och Marc Jacobs, mattor och inredning, kristallskor värda flera tusen kronor, parfymer från kända varumärken, mat, stora tårtor och andra bakverk mm.


 

 


 


Sedan gick vi en stund på stan och kollade in butiker som Top Shop, ZARA, oais m.fl Efter det promenderade vi till en stor park.


 

 

 


 

Vi satt och bara njöt i parken. Solen sken och vårvädret var verkligen på topp! Så härligt!! Vi satt där i mer än en timme, innan det var dags att äta middag. Vi åt på en riktig London-resturang, då mamma, pappa och syster åt fish and chips. Själv åt jag hemgjord hamburgare.



Efter en mycket god middag, hämtade vi väskorna på tunnelbanan, som vi vara tvungna att låsa in hela ondagen, eftersom vi skulle lämna hotellet redan klockan elva. Det gick snabbt och enkelt att få tag i väskorna igen. Då var det dags att ta tunnelbanan till flygplatsen Heathrow. Tunnelbanan vi satt på till flygplatsen, kunde inte åka vidare, pga. okänd olycka i spåren, så vi var helt enkelt tvungna att byta till en annan tunnelbana, för att hinna till flygplatsen i tid.


Allt gick bra, och vi hann med allt. På flygplatsen i heathrow, var det väskinlämning, passkontroller och annat som gällde, innan det var dags att sätta sig på planet hem till Göteborg och Sverige igen.


 

Onsdagens outfit: Jeanstights från Cubus, blus från H&M, skor Converse och väska Converse.


Den här resan har verkligen varit helt fantastisk! Jag har haft det så himla kul och varit med om så mycket på så få dagar. Den där London-vistelsen är verkligen ett minne för livet...♥


Herregud, vad lång tid det tog att göra dethär inlägget! Jag har suttit med det från i förmiddags, men jag har inte orkat med att sitta i sträck och berätta om allt, så jag har gjort lite pauser. Jaja, nu är det iallfall klart och ni kan ta del utav allt :) Som ni ser, så har jag också varit väldigt flitig med outfits, för jag vet att många av er vill se just mer outfits-bilder här i bloggen.


Må gott! Kramar ♥

Av Sara - 21 april 2011 11:48

Herregud, vad varmt det är här hemma idag...!! Solen skiner och det är sannerligen vååår!! Jag har precis varit ute hos Embla och Troja, och släppt ut dem i hagen. GOA tjejerna, som jag saknat så mycket ♥


 

 

Nu har jag precis packat upp London-packningen och alla grejer jag köpt. Embla och Troja är som sagt ute och njuter av vädret i hagen, så nu ska jag kolla igenom alla bilder från London, så att jag så snart som möjligt kommer igång med inlägget.


Njut av solen och vädret!! ♥ Hörs sen!! Puss ♥

Av Sara - 21 april 2011 10:56

Hej på er!! Hoppas att ni mår bra och att eran torsdag börjat på bästa sätt ♥ Nu är jag hemma. Igår kom jag hem vid halv ett och kom i säng klockan ett. Jag skulle egentligen varit hemma tidigare, men planet var försenat en hel timma, pga. tekniskt fel. Idag tog jag mig en sovmorgon till klockan nio, och har nu gjort iordning mig och varit ute en sväng hos E och T, som strax ska få komma ut i hagen en stund.


Jag berättar allt om min resa lite senare idag. Jag har fotat en massa, så jag har mycket bilder att visa och även mycket att berätta :) Åh, vd kul det ska bli att dela med mig utav allt!! Jag har fotat med både kameran och mobilen, så först och främst måste alla bilder göras iordning och rensat.


Ha en fin dag, så hörs vi lite senare ♥ KRAM!

Av Sara - 16 april 2011 18:44


Hej, fina ni. Hoppas att ni mår bra ♥ Dagen har gått i ett och jag har haft riktigt

mycket att göra, därmed min rätt dåliga uppdatering. Embla och Troja har fått vara ute flera gånger idag, och njuter verkligen av det fina vårvädret! Syster och jag har varit ute på två långa promenader och även vi, har njutit riktigt ordentligt :)


Jag har packat iordning det allra allra sista tills imorgon. Jag kan fortfarande inte riktigt fatta. Imorgon bitti, sitter jag på ett plan till ett helt annat land...Det är overkligt! Den här London-resan har jag länge sett fram emot och det ska bli så himla roligt! Jag ska flyga för första gången och London, där har jag ju aldrig varit! Dethär ska verkligen bli döhäftigt och riktigt coolt! Jag har fyra dagar framför mig. Fyra dagar i London! Vi ska hitta på en massa roliga saker, som jag verkligen ser fram emot. Självklart kommer det bli en hel del shopping!;) Prinsessorna kommer att skötas av världens bästa madde!


I natt kommer jag inte kunna sova många timmar, med tanke på att jag redan ska upp vid 04.00, för att vid 05.00 åka till Göteborg och Landvetter. Därifrån flyger vi mot Heartrow och London! Det kommer bli magiskt och helt underbart! Och jag vet att London-vistelsen kommer bli helt fantastiskt :) Jag kommer nu vara borta i några dagar, och inte kunna uppdatera på bloggen. Men när jag väl kommer hem igen, ska jag berätta allt för er och visa massor av bilder!! Det får ni inte missa :)


Varma kramar till er alla!! ♥


Sara

Av Sara - 16 april 2011 12:48

Hej på er!! Hoppas att ni mår bra och att ni har en riktigt fin helg ♥ Tyvärr har jag haft fullt upp tills nu, eftersom det är tidigt imorgon bitti, som jag åker till London. Jag har hunnit med en massa, nu på förmiddagen, vilket känns jätte bra! Min lördag började med en god frukost vid halv tio-tiden. Jag sov inte så jätte länge idag, utan bara till klockan åtta. Först på förmiddagen, var det Embla och Troja ♥, som gällde! Min fina tjejer, som jag tvingas vara utan i 4 dagar, men jag vet att det kommer gå jätte bra! ♥ Duktiga Madde, kommer ta väl om dem!! :)


 

  

Först fick E och T vara ute en stund i hagen, medans jag storstädade buren. Syster och jag har gjort iordning i kaninhörnan, uppe på altanen. Det är ordning och reda, och riktigt rent och fint! Härligt...!!


Efter att buren blivit storstädad, kopplade vi dem och tjejerna fick vara ute i trädgården, och springa lite mer fritt, än vad dem kan i hagen.


 

 

En trött Troja, precis när vi tagit in dem i buren igen.


Nu har syster och jag precis varit ute på en mycket härlig långpromenad. Vi tog samma runda som igår, nämligen. Långt....och riktigt härligt!! Tänk hur pigg man egentligen blir, genom att gå en lång promenad!! Lovely!!


Nu är det snart dags för middag här hemma, och efter det ska jag packa iordning det sista...♥ Födelsedagspresenten till Timoteij-Elina, ska också forsättas med!!


Ha en fortsatt fin lördag ♥ KRAMAR!!


Av Sara - 15 april 2011 17:54

Nu har syster och jag precis kommit innanför dörren. Vi har varit ute på en lång, och riktigt härlig långpromenad! Åh, det är så otroligt skönt ute just nu. Det är våååår!! Som ni såg i inklägget här nedan, så invigde jag idag mina vår-skor (Conversen) OCH vårjacka!! Och det, är ju verkligen ett vårtecken :) För kan man använda tunnarne skor och tunnare jacka, ja, då är det vår :)


 


 


 

 

 

 


 


 

 

Nu är det snart middag här hemma..!! Embla och Troja har fått komma in från hagen, till buren och fått lite fredags-gott av matte Sara :) Hoppas att allt är bra med er ♥ Puss, så hörs vi snart!!

Av Sara - 15 april 2011 16:03

 

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

   

Jag älskar verkligen mina vita Converse!! Så snygga!! Passar så fint till allt, till jeans, till tights, till shorts och till en klänning. Lovely!



  Videoblogg, där jag visar dagens outfit (massa bilder ovan). Jag berättar också varifrån mina plagg kommer ifrån:) Hoppas att ni har en fin fredag, allihopa ♥ Om en liten stund, ska jag och syster gå på långpromenad. Puss!

Presentation


Namn: Sara Christina Svensson

Ålder: 15, fyller 16 i augusti

Född: Jönköping

Bor: Gudhem

Familj: Mamma, pappa, storebror och tvillingsyster, två kaniner

Gör: Börjar på floristprogrammet till hösten, JB Jönköping

Fråga mig

48 besvarade frågor

Omröstning

Vem är din favorit i One Direction?
 Louis
 Liam
 Harry
 Niall
 Zayn

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

RSS

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards